Volgens Wende Snijders gaat ze met haar nieuwe plaat fans verliezen. Maar daar ligt de zangeres niet wakker van. "Als ik me conformeer aan wat mensen van me verwachten, zou ik heel ongelukkig worden."

Snijders is opgelucht, vertelt ze in Trouw zaterdag, dat haar popalbum Last Resistance er eindelijk ligt. Vier maanden sloot ze zich op in een kamertje om de nummers voor het album te schrijven.

"Ik heb hier al die maanden van 12 uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds zitten schrijven aan de nummers", blikt ze terug. Snijders werd aanvankelijk bekend als chansonnière.

Voor wie haar alleen daarvan kent, zal dit popalbum even wennen zijn. "Ik zal mensen verliezen en er mensen bij krijgen", zegt ze. "Ik ben daar niet bang voor."

Popkant

In het begin focuste Snijders zich alleen op de popkant van het album. "Maar ik merkte dat ik toch ook mijn theatrale kant nodig had, dat ik die niet onder het tapijt kon vegen." Hierna moest Snijders op zoek naar producers uit de elektronische en dancehoek.

Ook dat had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk belandde ze bij twee producers in Berlijn. Die stuurden haar vervolgens terug naar huis om de songs terug te brengen naar hun essentie. "Toen ik voor de tweede keer in Berlijn was, zijn de producers voor het eerst gaan kijken wie ik eigenlijk ben en konden we echt aan de slag."

Veranderen

Daarna veranderden de songs nog talloze keren. Vooral door die complexe werkwijze is de 34-jarige muzikante extra blij dat het album uiteindelijk is afgekomen. "Tijdens het hele proces heb ik me af en toe afschuwelijk gevoeld en er zelfs over gedacht om er maar helemaal mee te kappen."

Trots kijkt Wende Snijders nu naar het eindresultaat. "Het is gelukt om het theatrale en de popkant en het experiment en de mainstream samen te laten komen."