Charly Luske is niet bang om op muzikaal gebied risico te nemen. Op zijn nieuwe single Slow Down krijgt hij regelmatig reacties van verbaasde mensen, die na zijn deelname aan The Voice een soul- of rockplaat verwachtten.

"Dat kan ik me goed voorstellen", zegt de zanger. "Door The Voice kregen mensen verwachtingen in de rock- en soulhoek." Luske treedt met die muziek graag live op. "Maar als ik zelf liedjes schrijf is dat meer folk en country. Met bijvoorbeeld een banjo, daar word ik vrolijk van."

De 34-jarige Luske, die acteerrollen en presentatieklussen opzij zet voor de muziek, heeft na zijn deelname aan de talentenjacht niet het gevoel dat hij zich extra moet bewijzen. "Dit is wat ik doe en ik hoop dat ze het bij de radio te gek vinden. Maar zo niet, dan ga ik niet ineens terug naar soulclassics."

De zanger maakt met zijn muziek graag een gevoel los bij mensen. "Als mijn liedjes iets met mensen doen, vind ik dat fijner dan een nummer 1-hit. Het gaat ook om continuïteit, het blijven doen wat ik leuk vind. Het creatieve proces, met mensen op een podium staan en spelen, daar geniet ik van."

Focus

Luske schreef Slow Down omdat hij zichzelf soms moet dwingen te focussen op 'dingen waar het echt om draait'. Zo staat zijn gezin op nummer 1. Voorlopig kan hij zijn privéleven nog combineren met zijn carrière.

"Het is wel te doen. Het is hartstukke druk maar het zijn allemaal te gekke dingen. Ik ben de laatste tijd alleen maar aan het glimlachen. Ik doe nu dingen waar ik van droomde, wat wil je nog meer?"

De zanger speelt met het idee om ooit een muzikaal tv-programma te maken. "Ik zou comedy en muziek willen combineren, en dan met vrienden uit de muziekwereld spelen. Een programma met feelgood muziek en lol maken. Ook met een theaterprogramma zou ik wel cabaret en muziek willen combineren."