De Britse zanger Joe Cocker is inmiddels 68 jaar oud, maar dat valt aan zijn shows nog absoluut niet te merken. Ook in de HMH stelt hij absoluut niet teleur.

Alleen al omdat Cocker zoals altijd een pak hits klaar heeft liggen, waaronder Summer In The City, Up Where We Belong en You Can Leave Your Hat On. Nummers die hij misschien niet zelf geschreven heeft, maar door de jaren heen wel meer dan eigen gemaakt heeft.

Mede dankzij een uitstekende band weet de zanger zelfs op zijn oude dag nog een show neer te zetten waar menig jonger muzikant een puntje aan kan zuigen. Cocker oogt zelf ook vitaal: de wandelingen door de bergen leggen hem absoluut geen windeieren.

Titelsong

Natuurlijk komt er een aantal nummers van zijn laatste plaat Fire It Up voorbij. Die behoren helaas niet tot de hoogtepunten van de show vrijdagavond, al komt de titelsong wel uitstekend uit de verf. Desalniettemin had Cocker misschien nog net iets meer ruimte kunnen maken voor de hits van weleer.

Openingsnummer I Come In Peace zorgt nog voor een bescheiden euforie, maar ander nieuw werk als You Don’t Need A Million Dollars en Younger maakt geen grote indruk. De muzikant moet het overduidelijk hebben van zijn gloriedagen.

Enthousiasme

Gelukkig is de presentatie precies zoals toen. Cocker zingt zijn hits nog altijd met een bezieling die doet vermoeden dat ze pas recent zijn uitgebracht en het publiek onthaalt ze met hetzelfde enthousiasme.

Aan de karakteristieke bewegingen tijdens het zingen is ook niets veranderd. "Als je als oude artiest maar blijft spelen en spelen, raakt het publiek je zat", vertelde de zanger onlangs tegen NU.nl, maar daar hoeft het publiek in de HMH vrijdag nog niets van te weten.

Moeite

Het optreden is misschien niet van begin tot eind even sterk en ook de stem van Cocker begint na verloop van tijd wat op te raken, maar alleen al de levendige versie van With A Little Help From My Friends maakt de show de moeite waard.

Wie het laatste promotiefilmpje voor de huidige tournee van The Rolling Stones heeft gezien, weet dat sommige muzikanten wellicht beter de eer aan zichzelf hadden kunnen houden, maar voor Cocker geldt dat vooralsnog niet. Het recente materiaal mag dan niet zijn beste zijn, zijn concerten zijn nog altijd bovengemiddeld.