Anouk legt zichzelf geen druk op voor haar optreden op het Eurovisie Songfestival. Ze ziet haar deelname zelfs als 'twee weken een soort van vakantie'. 

"Dat is zó fijn", zegt de zangeres, die zich dinsdag moet kwalificeren voor de finale. "Ik vermaak me wel tijdens het Songfestival. Bowlen, tv-kijken, lekker uit eten."

"Het maakt me dus ook helemaal niet uit hoe hoog ik sta in de polls", vervolgt Anouk in Malmö tegen Novum Nieuws. "Ik doe mijn liedje, heb een geweldige tijd en hoop dat de mensen het leuk vonden. Ik wil er ook helemaal niet aan denken, want daar verpest je alles mee. Dan leg je zo veel druk op jezelf."

Gedachten verzetten

De Zweedse geluidsmannen helpen de zangeres ook haar gedachten te verzetten. "Er lopen een paar leuke rond. Er zat wat tussen, waar ik telefoonnummers van heb kunnen krijgen", zegt ze. "Romantisch hoeft niet, maar spannend wel."

Waar de 38-jarige Anouk Teeuwe het wel moeilijk mee heeft is heimwee naar het thuisfront. "Ik mis mijn kinderen heel erg", geeft ze toe. "Ik kreeg vandaag een filmpje op de iPhone van een van mijn kinderen die op een scootertje voorbij rijdt. Ja, dat is dan even moeilijk."

De gedachte dat ze door zich te kwalificeren het imago van het Songfestival in Nederland een positieve draai kan geven, bevalt de zangeres wel. "Wat leuk! Het zou ook wel eens tijd worden. Mijn trip naar Malmö is al geslaagd, wat de uitslag ook wordt!"