Guus Meeuwis bezoekt vanaf het najaar zowel popzalen als theaters. De tournee die in het teken staat van zijn nieuwe plaat Het Kan Hier Zo Mooi Zijn gaat in september van start.

Dat heeft de 41-jarige zanger vrijdag aangekondigd via zijn websiteVolgens de zanger bevat de cd, die vrijdag uitkwam, liedjes die voor zowel het theater als clubs geschikt zijn.

"Ik wilde niet kiezen en dat is ook niet nodig. Het is beide veel te leuk om te doen! De liedjes van de nieuwe plaat lenen zich perfect om gas te geven in de clubs maar ook om de meer intieme sfeer van het theater op te zoeken."

In de clubs verzorgt Isabelle Amé het voorprogramma. Zij was de winnares van Wie Rockt Groots?!, een competitie waarbij bandjes van de Rockacademie streden om een plek in het voorprogramma van de Groots met een Zachte G-concerten van vorig jaar.

Carré

De theatertoer wordt op 21 september afgetrapt in Roosendaal en eindigt 13 januari in Carré in Amsterdam. Van oktober tot en met december bezoekt Meeuwis een aantal clubs, waaronder Paradiso, 013 en Tivoli. In juni staat hij in het Eindhovense Philips Stadion met zijn Groots met een zachte G-concertreeks.