Zangeres Anouk heeft van de TROS alle vrijheid gekregen voor haar optreden act op het Eurovisie Songfestival. 

"Je hebt met een professional te maken, die tegen de regie in Malmö zegt: ik wil het gewoon zo hebben", zegt TROS-directeur Peter Kuipers.

Dankzij de professionaliteit en eigengereidheid van Anouk heeft de TROS dit jaar naar eigen zeggen minder omhanden rondom het Songfestival.

"Met andere artiesten hebben we veel meer moeten doen. Dat geldt niet voor Anouk. Met een zeer ervaren management is dat een stuk eenvoudiger."

Joan Franka

Anouk is volgens Kuipers 'op geen enkele manier' te vergelijken met Joan Franka, die Nederland vorig jaar vertegenwoordigde.

"Anouk heeft zo veel podiumervaring, is zo perfectionistisch en weet precies hoe dingen werken. Ze is alleen maar met details bezig. Terwijl Joan, met alle respect, iemand was die voor de leeuwen werd gegooid. We hadden echt iets van: waar moeten we op sturen?"

Het gebrek aan ervaring brak Franka op. Als achtste inzending op rij slaagde ze er niet in Nederland naar de finale van het Songfestival te zingen.

Eredivisie

"Over een ding hoeven we ons geen zorgen te maken", stelde commentator Daniël Dekker vast. "Dat Anouk vals zingt. Zij is zo professioneel en dat is het verschil met heel veel andere artiesten. Het is het verschil van de eredivisie met een lager niveau."

Anouk is met haar vaste geluidsteam afgereisd naar Malmö, tot blijdschap van de TROS. "Wij hebben verstand van radio en televisie maken en de artiesten moeten zich professioneel laten bijstaan", vindt Dekker. "Anouk heeft een heel vakkundig team van mensen, waarmee ze ook het Gelredome of Pinkpop doet."