Emeli Sandé heeft muziekgeschiedenis geschreven in Groot-Brittannië. Het debuutalbum van de Schotse zangeres staat deze week voor de 63e week in de top tien van de Britse albumlijst.

Daarmee verbreekt Sandé het record van The Beatles, die in de jaren zestig 62 weken in de top tien stonden met hun debuut Please Please Me.

Our Version of Events is sinds zondag het debuutalbum dat het langst in de top tien van de Britse albumlijst staat. "Het is geweldig", reageert Sandé via de website van The Official Charts Company, dat in Groot-Brittannië de hitlijsten bijhoudt. "Ik had dit nooit verwacht. Ik ben heel blij dat mensen zich kunnen herkennen in de liedjes."

Sandés Our Version of Events verscheen vorig jaar februari en leverde hits als Next to Me en Clown af. Het album was vorig jaar de best verkochte plaat in Groot-Brittannië.

De plaat ging daar tot nu toe al ruim 1,8 miljoen keer over de toonbank. Ook in het buitenland scoort Sandé met haar debuutalbum, de plaat werd onder meer in Duitsland en België platina.