The Rolling Stones hebben zaterdagavond hun fans verrast met een onverwacht optreden in een kleine club in Los Angeles. 

De rockband speelde in Echoplex, waar plaats is voor zevenhonderd mensen. Tickets, die twintig dollar kostten, werden verloot onder honderden fans.

Geïnteresseerden moesten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moesten ze onder meer een geldig identiteitsbewijs hebben, contant betalen en een polsbandje dragen met hun naam erop. Fans mochten slechts één kaartje per persoon kopen. Camera's en smartphones werden niet toegestaan in de club.

Geruchten over een extra optreden doken op nadat de rockband op Twitter had aangekondigd een verrassing in petto te hebben. De band New Build, die eigenlijk zaterdag zou optreden in Echoplex, twitterde als eerste over de show. "Ons optreden is verplaatst, want The Rolling Stones spelen in Echoplex", schreef de band vrijdag.

Nieuw materiaal

De mannen speelden anderhalf uur lang oud en nieuw materiaal, vertelden fans aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Verschillende beroemdheden, onder wie Johnny Depp, Bruce Willis en Mary-Kate en Ashley Olsen, kwamen een kijkje nemen. Volgens een van de aanwezigen hadden de bandleden enorm veel plezier in hun show en klonk Mick Jagger geweldig. "Het was heel intiem en speciaal."

The Rolling Stones, die vorig jaar hun vijftigjarig bestaan vierden, trappen volgende week hun toer door de Verenigde Staten af in het Staples Center in Los Angeles. De goedkoopste kaartjes voor die show kosten 250 dollar.