Paul de Leeuw brengt het Koningslied dinsdag met plezier ten gehore. De zanger en presentator moet in Ahoy het voortouw nemen bij het zingen van het fel bekritiseerde nummer. 

Bovendien is hij degene die de verguisde regel 'de dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier' voor zijn rekening neemt.

"Ik heb geen moment gedacht: ik zit hier iets te zingen dat niet klopt", reageerde De Leeuw vrijdagavond in De Wereld Draait Door op alle ophef van de afgelopen dagen. "Ik vind het nog steeds een mooi lied. Ik zing het lied nog steeds met veel plezier."

Ewbank

Componist John Ewbank besloot het door hem gecomponeerde lied terug te trekken na een storm van kritiek, maar het Nationaal Comité Inhuldiging hield er aan vast. "Ik vond het jammer dat John zich liet leiden door de sociale media", zei De Leeuw.

"Je kunt ervan vinden wat je ervan vindt, dat is ook je goed recht", besloot hij. "Het is een cadeau van een klein clubje mensen en ik ben heel erg trots dat we het dinsdag zo mooi mogelijk proberen te brengen."

Ali B

Ali B had achteraf kritiek op het Koningslied. Na de felle reacties op het nummer van John Ewbank zei de rapper dat hij ook niet zo blij was met het tweede stuk rap in het lied. En over die uitspraak valt Paul de Leeuw.

"Blijf dan zolang in de studio tot het wél goed is. Wie A zegt moet ook W zeggen", zegt de presentator in De Wereld Draait Door.