Tekstschrijver E.Y. 'Yip' Harburg zou het succes van zijn liedje Ding-Dong! The Witch Is Dead naar aanleiding van het overlijden van Margaret Thatcher "amusant" hebben gevonden, denkt zijn zoon.

Harburg zou de Facebookactie om het liedje uit The Wizard Of Oz uit 1939 een hit te maken na het overlijden van de voormalige Britse premier hebben toegejuicht.

Dat laat zijn zoon Ernie Harburg weten aan de oprichter van de anti-Thatchercampagne op Facebook. "Humor is het tegengif voor tirannie", was een uitspraak van E.Y. Harburg.

Afgelopen zondag kwam Ding-Dong! The Witch Is Dead uitgevoerd door The Munchkins uit The Wizard Of Oz op de tweede plek van de Britse Top 40 binnen. Het bracht de Britse omroep BBC in verlegenheid en liet slechts vijf seconden van het liedje horen in de uitzending van de Top 40. Harburg schreef het met Harold Arlen.

Communisme

De liedjesschrijver, ook verantwoordelijk voor de teksten van Somewhere Over The Rainbow, It’s Only A Paper Moon en Brother, Can You Spare A Dime?, werd in 1950 vervolgd voor de verdenking van het lidmaatschap aan een communistische partij tijdens de Tweede Rode Angst (McCartyisme).

Harburg schreef hier samen met Sammy Fain de satirische musical Flahooly over in 1951. Hoewel Harburg altijd ontkend heeft communist te zijn, was hij wel een uitgesproken socialist. Hij stief op 5 maart 1981, op 84-jarige leeftijd, tijdens de eerste termijn van Thatcher als premier. Zij was fel tegen socialisme.