Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
lucky fonz

Lucky Fonz III heeft internationale ambities met album

Singer-songwriter Lucky Fonz III zegt dat hij de liedjes op zijn nieuwe album vooral in het Engels zingt zodat hij in het buitenland op kan treden.
Door NU.nl/FaceCulture

Na een uitstapje in het Nederlands is de Amsterdamse singer-songwriter Lucky Fonz III op zijn nieuwe plaat All Of Amsterdam als vanouds weer te horen in het Engels.

"Het is eigenlijk best banaal, totaal niet artistiek", zegt hij. "Het is niet zo dat de muze me ineens weer in het Engels aansprak. Ik wilde graag weer in het buitenland op tour."

Lucky Fonz koos voor de titel als tegenhanger van de internationale focus van het album. Maar er zijn ook andere interpretaties mogelijk. "Dat beeld van een hele stad die verliefd is op één man is ook een metafoor voor het artistieke verlangen dat je iets maakt wat geconsumeerd wordt door de menigte."

Joker

"Dat je opgaat in de menigte", legt de zanger, die eigenlijk Otto Wichers heet, uit. Daarnaast heeft de titel een praktische reden. "Overal waar ik kom denken ze dat ik een lokale joker ben."

"Als ik in Melbourne speel denken ze dat ik uit Sydney kom, als ik in Toronto speel denken ze dat ik New Yorker ben. Door de plaat
All Of Amsterdam te noemen laat ik gelijk weten waar ik vandaan kom."


​Interview Lucky Fonz III:


Lees meer over:
Lucky Fonz III

Aanbevolen artikelen