Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
The Wizard Of Oz, Judy Garland,

BBC doet liedje The Wizard Of Oz mogelijk in de ban

De Britse publieke omroep BBC besluit mogelijk het liedje Ding-Dong! The Witch Is Dead uit The Wizard Of Oz niet te draaien tijdens de uitzending van de Top 40.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Medewerkers van de omroep bekijken zondag of het gepast is om het liedje uit de musicalfilm uit 1939 te draaien, meldt de Britse krant The Mirror.

Het liedje Ding-Dong! The Witch Is Dead wordt sinds begin deze week veelvuldig gedownload om de dood van voormalig premier Margaret Thatcher te vieren.

Thatcher wordt woensdag 17 april begraven en dit zou voor de BBC reden zijn te overwegen Ding-Dong! The Witch Is Dead niet te draaien. BBC staat erom bekend liedjes niet te draaien vanwege mogelijke politieke associaties, bijvoorbeeld tijdens de Golfoorlog en de Falklandoorlog.

Facebook

Een actiepagina op Facebook roept mensen op Ding-Dong! The Witch Is Dead massaal te downloaden. Inmiddels zijn er al 20.000 exemplaren verkocht van het nummer, waardoor het zondag goed zou zijn voor een vierde positie in de Britse Top 40.

Mocht Ding-Dong! The Witch Is Dead de top 10 bereiken, dan is het met 51 seconden de kortste top 10-hit ooit en op papier de grootste hit van Judy Garland. Althans in naam, want de uitvoering die momenteel gedownload wordt, wordt op muziekwinkel iTunes toegeschreven aan Judy Garland, maar ze is er zelf niet op te horen.


The Munchkins - Ding-Dong! The Witch Is Dead (1939)


Lees meer over:
BBCthe wizard of oz

Aanbevolen artikelen