De inzending van zinnen voor in de tekst van het officiële Koningslied is woensdagmiddag gesloten. 

Ruim 3300 mensen hebben aan de oproep gehoor gegeven.

Componist John Ewbank werkt op dit moment samen met Guus Meeuwis, Alain Clark en Daphne Deckers aan de definitieve tekst van het Koningslied, dat op 30 april in Ahoy wordt gezongen door een groot aantal nationale sterren.

Ewbank liet weten dat het 'ondoenlijk' is om de ingestuurde zinnen letterlijk op de door hem gecomponeerde muziek te passen, maar dat het schrijversteam zich laat inspireren door het algemene gevoel dat uit de inzendingen blijkt. Begrippen als eendracht, onvoorwaardelijkheid en samen sterk komen opvallend vaak voor.

Rappers

Donderdag en vrijdag komen onder anderen Marco Borsato, Alain Clark en Trijntje Oosterhuis samen om het nummer op te nemen. Ook Rappers Gers Pardoel, Fouradi, Ali B, Bollebof, Kraantje Pappie en Lange Frans schrijven allemaal mee, zo werd woensdagmiddag bekendgemaakt op Radio 2.

De zes rappers maken aan de hand van bijdragen van het publiek een rap die in het lied wordt verwerkt. Van de rappers zijn Kraantje Pappie, Bollebof en Fouradi op 30 april van de partij in Ahoy, waar het Koningslied live wordt gezongen door onder anderen Paul de Leeuw,Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato en Lee Towers.

Alles over de troonswisseling in ons dossier