Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Yori Swart - 013, Tilburg.

Grote Prijs van Nederland op losse schroeven

Het voortbestaan van de Grote Prijs van Nederland staat op losse schroeven.
Door ANP

Er is nog altijd geen sponsor gevonden voor de grootste jaarlijkse competitie voor livemuziek van het land, waardoor het niet zeker is of de uitreiking van de prijs kan doorgaan. Dat zei Arjen Davidse van Promotie Podiumkunsten woensdag in de Tweede Kamer.

In het kader van bezuinigingen heeft de overheid enige tijd geleden besloten dat de Grote Prijs ook particuliere investeerders moet vinden. ''Er is wel interesse, maar er is geen particulier geld gevonden door de crisis'', aldus Davidse.

Hij sprak van een domino-effect, omdat privaat geld ook een voorwaarde is voor andere subsidies. ''Alles valt om en zo dreigt de Grote Prijs van Nederland te verdwijnen.''

Winnaars

In 2012 won Über-Ich de Grote Prijs van Nederland in de categorie bands. Rogier Pelgrim sleepte de prijs binnen in de categorie singer/songwriter.

Op het gebied van hiphop wist Flow&CO de meeste indruk te maken. De winnaars kregen een geldprijs van 5000 euro. Verder leverde het hun festivaloptredens, studiotijd en professionele coaching op.

Davidse was aanwezig bij een hoorzitting over popmuziek. De Kamer praat daar op initiatief van SP en PvdA met experts en muzikanten over mogelijkheden om de Nederlandse popsector te ondersteunen.

Aanbevolen artikelen