Ellie Goulding beloont geduld fans in Paradiso

Fans van Ellie Goulding hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar dinsdagavond gaf de Britse popster dan eindelijk voor het eerst een volledig concert in Nederland met een geslaagde show in Amsterdam.

Het optreden is de eerste headlineshow van Goulding op Nederlandse bodem. Ze speelde wel al eens op het Eurosonic-festival in Groningen en kwam in 2010 voor een kleine showcase naar Amsterdam. Een optreden in de HMH als voorprogramma van John Mayer ging uiteindelijk niet door.

De fans van de Britse zangeres hebben overduidelijk een engelengeduld, want nagenoeg alle gespeelde nummers van haar debuutplaat Lights worden luidkeels meegezongen. Het duurt even voor de vlam daadwerkelijk in de pan slaat. Dat komt deels door het slechte geluid in het begin, waardoor Goulding amper te verstaan is.

Daarnaast bestaat het eerste deel voornamelijk uit nieuw werk, dat lang niet altijd even goed uitgevoerd wordt. Na een dik half uur volgt het kantelpunt met Guns & Horses, dat met name door de voorste rijen op een aandoenlijk enthousiaste manier mee wordt gezongen.

Speld

Goulding zelf is ook steeds beter te verstaan en tegen de tijd dat ze zich in I Know You Care aan een paar uithalen moet wagen, kun je een speld horen vallen in Paradiso. Sowieso komen de rustigere nummers, waaronder My Blood en Your Song (een Elton John-cover) bijzonder goed uit de verf.

De hese stem van Goulding zorgt voor meerdere kippenvelmomenten. Toch lijkt ze beter op haar gemak als er gedanst wordt, zoals tijdens Starry Eyed en Anything Could Happen. In een interview met NU.nl afgelopen jaar vertelde de zangeres nog dat ze bang was helemaal geen fans te hebben in Nederland, maar vanavond bewijst het tegendeel.

Boekdelen

De show verkocht sowieso razendsnel uit, maar het enthousiasme van de zaal spreekt boekdelen. Hoewel het optreden door de vele ballads tussendoor af en toe een beetje dreigt in te kakken, weet de Britse blondine de aandacht van begin tot eind vast te houden.

Dit onder meer dankzij bijzondere liveversies van de liedjes, die flink afwijken van het origineel, zoals te horen op haar tweede album Halcyon. Tegen de tijd dat Goulding het Amsterdamse feestje afsluit met Lights, is Paradiso het ietwat teleurstellende begin dan ook allang vergeten.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie