Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Margaret Thatcher overleden

Liedje uit The Wizard Of Oz weer hit na dood Thatcher

Een dag na de dood van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher wordt het liedje Ding-Dong! The Witch Is Dead uit The Wizard Of Oz veelvuldig gedownload.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Dat meldt The Official Charts Company, dat wekelijks de Britse Top 40 samenstelt. Er zijn twee versies die momenteel hard op weg zijn naar de hitlijst.

De originele uitvoering gaat aan kop en komt mogelijk zondag de Top 40 binnen. Het nummer werd gezongen in de beroemde verfilming van The Wizard Of Oz uit 1939.

Ook de versie van Ella Fitzgerald wordt veel verkocht, maar waarschijnlijk te weinig om de Top 40 te bereiken. Het downloaden van het nummer wordt aangemoedigd door een actie op Facebook. Eerder werden oude nummers van Rage Against The Machine en Nirvana hits dankzij Facebookacties.

Het liedje Ding-Dong! The Witch Is Dead werd voor het eerst direct in verband gebracht met de voormalige Britse premier door de band Hefner, toen het refrein van het liedje werd gezongen in diens nummer The Day That Thatcher Dies. Dat nummer staat op het album We Love The City uit het jaar 2000.


The Munchkins - Ding-Dong! The Witch Is Dead (1939)


Lees meer over:
the wizard of oz

Aanbevolen artikelen