Kanye West aangeklaagd voor schenden copyrights

Kanye West heeft een aanklacht aan zijn broek wegens een vermeende schending van auteursrechten. 

Dat meldt de website AllHipHop.com.

Trena Steward en Lorenzo Pryor beschuldigen de rapper ervan zonder toestemming een sample te hebben gebruikt van een nummer van hun wijlen vader David Pryor voor zijn hit Gold Digger uit 2005.

Het betreft een sample van het liedje Bumpin' Bus Stop uit 1974 van Thunder & Lightning, de band waarin Pryor de zanger was.

Miljoenen dollars

De kinderen van Pryor dienden afgelopen vrijdag de aanklacht in bij een rechtbank in Los Angeles en zoeken nu een schadevergoeding van enkele miljoenen dollars, aldus de website. De rechten van het nummer liggen sinds Pryors dood in handen van zijn kinderen.

In april vorig jaar moest West zich ook al verantwoorden wegens het schenden van auteursrechten. Hij zou destijds ongeoorloofd een sample hebben gebruikt van het nummer Trying Girls van The Persuaders voor zijn remix van Girls, Girls, Girls uit 2006.

In 2011 beschuldigde soulzanger Syl Johnson de rapper van het illegaal gebruikmaken van samples van zijn nummer Different Strokes voor zijn hit The Joy. De twee troffen destijds een onderlinge regeling.

Lees meer over:
Tip de redactie