Angela Groothuizen heeft zondag de Annie M.G. Schmidt-prijs gewonnen voor haar liedje Vinkeveen. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie gezegd. 

De 53-jarige zangeres kreeg samen met componist Nico Brandsen en tekstschrijver Jan Beuving de onderscheiding voor het beste theaterlied.

Groothuizen toerde afgelopen jaar langs de Nederlandse theaters met haar voorstelling Angela en de Optigan. De zangeres, die eind jaren zeventig bekend werd met de Dolly Dots, was de afgelopen jaren te zien in tv-programma's als X Factor en The Voice of Holland.

De prijsuitreiking vond plaats in Theater Bellevue in Amsterdam tijdens het 26e Amsterdams Kleinkunst Festival. De onderscheiding wordt sinds 1991 uitgereikt door Stichting Buma Cultuur. Het gaat om een bronzen beeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen, en wordt toegekend door een jury.

Terug Bij Af

Harrie Jekkers en Koos Meinderts wonnen in 1991 de eerste Annie M.G. Schmidt-prijs voor Terug Bij Af. Ook artiesten als Freek de Jonge, Brigitte Kaandorp, Wende Snijders en Daniël Lohues namen het beeld in ontvangst.