Tijdens de rechtszaak van de familie Jackson tegen concertpromotor AEG Live moeten cameraploegen buiten de deur blijven.

Dat heeft een rechter vrijdag besloten, meldt The Los Angeles Times.

Meerdere televisiezenders, waaronder CNN, hadden aangevraagd om rechtstreeks verslag te doen vanuit de rechtszaal in Los Angeles.

Volgens rechter Yvette M. Palazuelos mogen de media over de rechtszaak berichten, maar is het aan de rechter om te beslissen of er camera’s aanwezig mogen zijn.

Aansprakelijk

De kinderen en moeder van Michael Jackson hebben de zaak tegen AEG Live aangespannen. Ze beschuldigen het entertainmentbedrijf ervan dat het winst belangrijker vond dan Michael Jackson's gezondheid.

De familieleden zeggen dat het concertbedrijf aansprakelijk is voor de daden van de persoonlijke dokter van Jackson, Conrad Murray. Die is in 2011 veroordeeld tot vier jaar cel voor de dood van de popster. Hij had Michael Jackson narcosemiddelen toegediend om in slaap te vallen.

Hartaanval

De nabestaanden stellen dat AEG heeft nagelaten om geschikte levensreddende apparatuur te leveren aan de zanger. Jackson overleed in 2009 aan een hartaanval, enkele dagen voor een reeks van vijftig concerten.