Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Marco Borsato

Marco Borsato noemt Koningslied 'episch'

Marco Borsato heeft toegezegd mee te werken aan het Koningslied van John Ewbank. Hij noemt de compositie van zijn vaste liedjesschrijver "episch".
Door ANP/NU.nl/Pierre Oitmann

"Ik ben in een vrij vroeg stadium al ingelicht", zegt Borsato op Radio 2. "Als John een lied schrijft, dan is de koppeling natuurlijk vrij snel gemaakt.”

"En zoals wellicht iedereen weet, heb ik een grote voorliefde voor het koningshuis, het heeft een mooie symbolisch functie", vervolgt de zanger.

"Ook als je ziet wat er nu weer in Nederland gebeurt. Het verenigt." Behalve Marco Borsato is donderdag ook bekendgemaakt dat Nielson, Chris Hordijk, Ruth Jacott, Esmée Denters en bandeonist Carel Kraayenhof aan het Koningslied meewerken.

Tijdloos

De medewerking van Kraayenhof duidt op een stukje tango in het Koningslied, dat ook flarden hiphop en dance zal bevatten. "De reden dat ze John waarschijnlijk hebben gekozen hiervoor, is omdat hij muziek kan maken die iets tijdloos heeft", meent Borsato. "Het lied heeft iets episch."

Ze doen allen mee met het concert Samen Voor Oranje, waar ook het koningslied wordt gezongen voor het kersverse koningspaar. Op het podium staan verder onder anderen Edsilia Rombley, Glennis Grace, Anita Meijer, Rowwen Hèze en Jim Bakkum.

Rondvaart

Het Metropole Orkest begeleidt de artiesten. Willem-Alexander en Máxima kunnen de vertolking van het koningslied rond 19.30 uur rechtstreeks volgen via een groot scherm in Amsterdam. Daarna maken ze een rondvaart over het IJ.

Het concert begint om 17.30 uur en een toegangskaartje kost 5 euro. De opbrengst van de avond gaat naar het Oranje Fonds.


Lees meer over:

Marco BorsatoKoningslied

Aanbevolen artikelen