Onlangs liet Billy Joel nog weten te overwegen met pensioen te gaan, maar daar komt de Amerikaanse zanger nu al op terug.

Tegen muziekblad Rolling Stone vertelt Joel dat hij weer zin heeft om concerten te geven. "Maar ik weet niet of ik een lange tournee onderneem, zoals Bruce Springsteen", aldus Joel.

Joel denkt er in eerste instantie aan om shows te doen in een aantal grote Amerikaanse steden, hoewel hij zegt niet alleen maar zijn hits te willen zingen.

"Ik zou meer liedjes willen doen die geen hits waren", legt hij uit. "Ik ben die Greatest Hits-shows beu. Het was saai om telkens dezelfde liedjes te herkauwen." Anderzijds wil hij fans niet teleurstellen door alleen onbekend werk te spelen. Joel zegt ooit te zijn weggelopen bij een concert van Led Zeppelin, die toen geen hits speelde.

Deze maand geeft Billy Joel een concert op het Stone Music Festival in Sydney in Australië, waar hij optreedt voor 50.000 bezoekers. "Ik had succes in Australië voor ik bekend werd in de VS", stelt Joel. "Ik vond dat ik terug moest gaan, omdat het alweer zo lang geleden is dat ik daar was."