Richie Sambora is naar verluidt uit de wereldtour van Bon Jovi gestapt wegens spanningen tussen hem en frontman Jon Bon Jovi.

Dat meldden bronnen tegenover TMZ. De gitarist ontbrak maandag tijdens het concert in het Canadese Calgary en gaf 'persoonlijke problemen' op als reden voor zijn absentie.

Volgens de insiders bereikten de spanningen tussen de 53-jarige Sambora en Bon Jovi onlangs een hoogtepunt. Zij beschreven de situatie als een 'klassieke Mick Jagger-Keith Richardsvete'.

Het geschil tussen de twee leden van de rockband zou vooral draaien om geld en de manier waarop Bon Jovi Sambora behandelt.

Management

Tijdens het concert in Calgary sprak Bon Jovi het publiek toe: "Ik had twee keuzes: ermee kappen en naar huis gaan of julie alles geven wat ik in me heb. Richie Sambora zal voorlopig niet met ons optreden. Ik heb jullie meer nodig dan ooit, Calgary!"

Het management van Bon Jovi hoopt dat de twee hun ruzie kunnen bijleggen voor hun concert in Los Angeles op 19 april.

Afkickkliniek

Sambora heeft meermaals in een afkickkliniek gezeten vanwege zijn alcoholverslaving, maar de bronnen ontkennen dat dit met zijn voorlopige vertrek te maken heeft. Bon Jovi is nog tot en met 25 april aan het toeren door Amerika.