Frans Bauer, Najib Amhali en Jeroen van der Boom zingen een bedanklied voor Beatrix op de melodie van 15 Miljoen Mensen.

Het lied wordt volgende week dinsdag opgenomen, samen met nog een hele rits andere bekende Nederlanders. Eric van Tijn en Jochem Fluitsma, die in 1996 een grote hit scoorden met het nummer, tekenen voor de productie.

René Froger, Xander de Buisonjé en Willeke Alberti zegden al vrij snel toe mee te werken aan het eerbetoon, dat wordt gemaakt op initiatief van Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz.

"De meeste mensen hebben zichzelf aangemeld. Iedereen vindt het een leuk initiatief en wil best wel koningin Beatrix bedanken", reageert Van Tijn.

Live

Hij weet niet of het nummer ook live ten gehore wordt gebracht. "Er zijn koren die het live willen doen en dat vind ik allemaal prima, maar de organisatie gaat eigenlijk buiten mij om."

Van Tijn vindt de keuze voor de melodie van 15 Miljoen Mensen logisch. "Iedereen kent het al, dus als je die melodie gebruikt heb je iets bekends met een bepaald gevoel."

Überfan

De 56-jarige Van Tijn is naar eigen zeggen zelf geen 'überfan' van het koningshuis. "Je hebt mensen die alles geweldig vinden, maar dat heb ik niet. Voor mijn gevoel is Beatrix een heel goede koningin geweest, en Willem-Alexander en Máxima gaan het volgens mij ook heel goed doen."

Naast eerdergenoemde artiesten werken Danny de Munk, Josje Huisman, Pia Douwes, Sandra Reemer, Monique Smit, Tim Douwsma en Ruth Jacott mee aan het bedanklied. Ook Berget Lewis, Ralf Mackenbach, Jamai, Ferry Doedens en Edwin Evers geven acte de présence.

Alles over de troonwisseling