Guus Meeuwis, Acda en De Munnik en Daphne Deckers storten zich de komende tijd op de tekst van het Koningslied.

Ze doen dat samen met John Ewbank, die ook de muziek erbij heeft gecomponeerd. Dat maakte organisator Radio 2 dinsdag bekend.

De tekstschrijvers maken het nummer aan de hand van de mooiste en best passende bijdragen van de bevolking.

Ook Jack Poels van Rowwen Hèze schrijft mee aan het Koningslied, meldt Frits Spits dinsdagmiddag op Radio 2. Eerder was al bekend dat de band mee zou zingen aan het lied.

Iedereen die dat wil, kan tot 10 april via een speciale website een zin aanleveren over wat hun droom is voor ons land. De definitieve versie van het Koningslied is op 22 april bekend.

Ahoy

Het lied wordt op 30 april gezongen als cadeau voor Willem-Alexander en Máxima. In het Rotterdamse Ahoy vindt die avond het meezingconcert Samen voor Oranje plaats waar artiesten en andere belangstellenden het nummer ten gehore brengen.

De nieuwe koning en koningin kunnen dit via een groot scherm rechtstreeks volgen voorafgaand aan de rondvaart over het Amsterdamse IJ.

Metropole Orkest

Het lied wordt uitgevoerd door Het Metropole Orkest. Maandagavond werd al bekend dat Glennis Grace, Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Lisa Lois, Jim Bakkum en Rowwen Hèze te horen zijn op de speciale compositie.

Dinsdag volgde de bekendmaking van Anita Meijer en Lee Towers.

Towers noemt het "een eer" om een regel te mogen zingen op het Koningslied. "Het is van ons allemaal, toch?", reageert de Rotterdamse zanger op Radio 2. 

"Er gaat een goede uitstraling van uit. Het is fantastisch wat er gebeurt." Welke regel hij voor zijn rekening neemt, weet hij nog niet.