De eerste artiesten die op 30 april in Ahoy Rotterdam het Koningslied zingen, zijn bekend.

Glennis Grace, Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Lisa Lois, Jim Bakkum en Rowwen Hèze geven acte de présence samen met het Metropole Orkest, liet organisator Radio 2 maandagavond weten.

Op de dag van de inhuldiging van Willem-Alexander tot koning vindt ‘s avonds in het sportpaleis het grote meezingconcert Samen voor Oranje plaats.

Rond 19.30 uur wordt vanaf hier door alle artiesten en het publiek het Koningslied ten gehore gebracht. Willem-Alexander en Máxima kunnen dit via een rechtstreekse verbinding op een groot scherm in Amsterdam volgen. Daarna maken ze een rondvaart over het IJ.

John Ewbank

De muziek voor het Koningslied is inmiddels gecomponeerd door John Ewbank. Voor de tekst kunnen mensen van dinsdag 2 tot en met woensdag 10 april via www.hetofficielekoningslied.nl een zin aanleveren waarin ze aangeven hoe hun droom voor ons land eruit ziet.

Een aantal tekstschrijvers dat het nummer maakt, verwerkt hierin de mooiste en best passende suggesties. De definitieve tekst is op 22 april bekend.

De lijst met artiesten die meedoen in Ahoy wordt de komende tijd nog uitgebreid. Radio 2 zendt het concert rechtstreeks uit op 30 april. Het begint om 17.30 uur en een kaartje kost 5 euro.

Alles over de troonwisseling