Gevestigde namen en opkomend talent wisten het publiek op de tweede dag van Paaspop al vroeg in de middag in de stemming te brengen. 

Duizenden bezoekers waren zaterdag afgereisd naar het Brabantse Schijndel om de verschillende nationale en internationale publiekstrekkers live te kunnen zien op de podia van het festival.

Kensington, die de 3FM Serious Talent Award op zijn naam wist te schrijven, was de eerste grote act van dag twee.

Het publiek kwam massaal af op de twee optredens die de Utrechtse rocksensatie gaf. Met zo veel interesse was het eigenlijk geen verrassing dat Kensington de Serious Talent Award 2013 in ontvangst mocht nemen.

De interesse van het Paaspop-publiek voor Douwe Bob was er echter niet minder om. Ook hij mocht tweemaal met zijn band optreden in een bomvolle zaal. Bovendien wist het gezelschap een tent die tot dan toe schandalig leeg was gebleven tot de nok toe te vullen.

Brave optreden

Zaterdag was Paaspop niet alleen het podium van de 3FM Serious Talent Award, er waren nog tal van andere optredens. Moke bracht bekende, maar ook nieuwe nummers ten gehore, waar het publiek nog een beetje aan moest wennen. Het ietwat brave optreden stond in schril contrast met de show van de Nederlandse band van wereldformaat Epica. De snoeiharde metal galmde over het festivalterrein en zette de tent volledig op zijn kop.

In een heel ander genre wist de Finse dj Huoraton de zaal flink op te peppen met een stevige set die zeer gewaardeerd werd door het publiek. De dj werd opgevolgd door de Belgische elektrorockband met de kenmerkende sound, Goose. Will and the People was voor veel bezoekers een positieve verrassing. De band, die in Nederland vooral bekend is van de nummers Lion in the Morning Sun en No Shame, zorgde voor veel energie in de festivaltent.

Kane

Caro Emerald liet zien dat haar jazzy sound niet alleen goed tot zijn recht komt bij huiskamerconcerten of in kleine zalen, maar ook de grootste tent op het festivalterrein van Paaspop volledig mee kan krijgen.

Naast nummers van haar eerste album, zong Emerald verschillende liedjes van het nieuwe The Shocking Miss Emerald, dat binnenkort verschijnt. De tweede dag van Paaspop werd afgesloten door Kane.