Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Kensington

Fris Paaspop opent festivalseizoen

Het festivalseizoen is vrijdag begonnen met de eerste dag van Paaspop.
Door Novum

Waarschijnlijk wordt het de koudste editie van het Brabantse festival, maar terwijl de temperatuur tot onder het vriespunt daalde, was daar in de optredens en de sfeer niets van te merken.

Dag een was van begin tot eind gevuld met energieke performances van uiteenlopende artiesten in diverse genres. Rock, dance, metal, hiphop en dubstep: het kwam allemaal samen op het terrein van Paaspop.

Opening

Di-Rect trapte het evenement af op het hoofdpodium van het voorjaarsfestival met een stevig en soepel optreden waar nummers als het populaire Young Ones voorbij kwamen. Natuurlijk mocht ook de Haagse rapsensatie van het moment, De Kraaien, niet ontbreken in de line-up van Paaspop.

Niet alleen met de hit Ik Vind Je Lekker wisten de mannen het publiek te boeien, ook met de rest van hun toch minder bekende repertoire. Compleet met entourage, dansers en natuurlijk kraaienmaskers voldeed de band volledig aan de verwachtingen van de bezoekers die er aan het eind van hun optreden nog lang geen genoeg van hadden.

Kraantje Pappie

Paaspop laat zien dat er op dit moment veel Nederlandse artiesten zijn die het festivalgevoel goed weten waar te maken. Kraantje Pappie is zo populair dat de mensen zich met moeite in en uit de tent wisten te persen.

Verrassend was het optreden van de elektronische rockband Dearworld, die dankzij een bijzondere combinatie van elektronische beats en akoestische instrumenten een heel eigen geluid heeft. Na drie jaar niet in de line-up opgenomen te zijn geweest, wist de enige echt grote Nederlandse skaband Beef de hoofdtent volledig op z'n kop te zetten.

Na een rondvraag van zanger Pieter Both bleek overigens dat er heel wat festivalgangers moedig genoeg waren om de ijskoude nacht in een tent op het festivalterrein door te brengen.

Skunk Anansie

Het funky en energieke optreden van Memphis Maniacs wist het publiek flink op te zwepen, met hun karakteristieke mash-ups van grote bekende bands als AC/DC en The Beatles. Zanger Roy Smolenaar is een rasechte entertainer die met zijn humoristische, aanstekelijke en opvallende gedrag de hele zaal meekrijgt.

Maar Paaspop heeft niet alleen Nederlands talent in de tenten staan. De grote afsluiter van de avond was het knallende optreden van Skunk Anansie. Heel Paaspop leek zich te hebben verzameld voor de Britse band om hen na hun terugkeer eerder dit jaar op het podium van de hoofdtent te zien staan en zangeres Skin in topvorm te zien optreden.

Imposante aankleding

De artiesten wisten het Paaspoppubliek direct op te zwepen en deze energie tot het laatste moment vast te houden. Een vol en afwisselend programma legt de lat voor dit festivalseizoen hoog. Niet alleen qua optredens, ook wat betreft de aankleding.

De organisatie heeft dit jaar flink uitgepakt met de imposante aankleding van het terrein. Grote podia, tenten en de Amerikaanse vintagestijl is doorgevoerd in alle elementen van Paaspop.

Niet alleen in de decoratieve borden, ook in de aankleding van de grote muziektenten, de kleinere entertainmentstands en de klassieke auto's en caravans die ingezet zijn als bijvoorbeeld snoep- of koffiekraam.

Paaspop 2013

Lees meer over:

Paaspop

Aanbevolen artikelen