Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
ABBA

Museum hoopt op hereniging ABBA

Een museum geheel gewijd aan de Zweedse popgroep ABBA opent in mei zijn deuren. De beheerders hopen op een reünie van ABBA tijdens de opening van het museum.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Dat meldt BBC.

Eerder waren er al exposities rondom de populaire popgroep, maar in Stockholm wordt gewerkt aan een heus ABBA-museum. "De bezoekers en de hele crew achter het museum, iedereen, wil dat ze komen", aldus curator Ingmarie Halling en zelf ABBA-fan.

"Maar ze hebben ieder hun eigen agenda’s en ze zijn heel erg druk", stelt Halling. "Ik weet dat ze vroeger of later wel opduiken, hoor, want ze willen zien wat wij met hun nalatenschap gedaan hebben."

Laatste

De laatste keer dat alle leden van ABBA samen te zien waren, was tijdens de première van de speelfilm Mamma Mia! in 2008 en de laatste keer dat ABBA optrad was voor de Zweedse televisie in 1986, vier jaar na de laatste elpee The Visitors.

Tijdens dit korte optreden zong ABBA het liedje Tivedshambo, een oude hit van hun vroegere manager Stig Anderson. Dit voorjaar verschijnt er een nieuw album van Agneta Fältskog.


ABBA - Tivedshambo (Live, 1986)


Lees meer over:

ABBA

Aanbevolen artikelen