Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Billy Joel, Bob DeLuca, Alec Baldwin

Billy Joel overweegt definitief pensioen

De Amerikaanse zanger Billy Joel gaf in 2008 weliswaar al twee afscheidsconcerten, maar zo nu en dan treedt hij nog op. Nu overweegt hij echter definitief te stoppen met optreden.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Dat meldt ABC News Radio.

Joel heeft dit jaar optredens gepland staan in New Orleans en in de Australische hoofdstad Sydney, maar hij zegt dat dit mogelijk zijn aller laatste concerten worden. "Ik wil kijken of het tijd voor me wordt om het podium de rug toe te keren", aldus de 63-jarige zanger.

Hij stelt dat hij niet eindeloos door wil gaan met optreden. "Ik wil niet zo iemand zijn, ik wil geen Spinal Tap worden”, zegt Joel in verwijzing naar de fictieve rockband uit de komische film This Is Spinal Tap. Eerder liet Billy Joel zich al ontvallen dat hij zichzelf te oud vindt om nog op tournee te gaan.

In april geeft Joel een eenmalig concert tijdens het New Orleans Jazz & Heritage Festival in Lousiana. Diezelfde maand is hij te zien op het Stone Music Festival in Australië. In juli 2008 gaf Billy Joel twee afscheidsoptredens in het inmiddels gesloopte Shea Stadium, waarvan in 2011 een dubbel-cd verscheen.


Lees meer over:

Billy Joel

Aanbevolen artikelen