Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
perfecte wintersport condities

Na 27 jaar weer Oostenrijkse act op nummer 1

Het Oostenrijkse duo Klangkarussell klimt deze week naar de eerste plek van de Mega Top 50 met Sonnentanz. De laatste keer dat een act uit dat land op nummer 1 stond, was in 1986.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Dat melden de samenstellers van de Mega Top 50.

Klangkarussell bestaat uit de producers Tobias Rieser en Adrian Held. Hun single Sonnentanz bereikte een jaar geleden al de top 5 in Oostenrijk en Duitsland en deze week verstoot het tweetal Julia van Nick & Simon van de eerste plek in de Mega Top 50.

Rieser en Adrian zijn verantwoordelijk voor de derde nummer 1-hit van Oostenrijkse makelij. De eerste was Codo, van de Duits-Oostenrijkse formatie DÖF uit 1983. De laatste keer dat een act uit dat land de hitparade aanvoerde, was in 1986 toen Falco vier weken met Jeanny op nummer 1 stond.

Tevens is Sonnentanz van Klangkarussell de twaalfde instrumentale nummer 1-hit. Let’s Kiss van Gudrun Jankis uit 1965 was de meest succesvolle, met vijf weken op nummer 1 in de voorloper van de Mega Top 50-lijst. De laatste instrumentale nummer 1-notering was Traffic van Tiësto, een hit van bijna tien jaar geleden.

Aanbevolen artikelen