Fans van Eminem hoeven niet lang meer te wachten op zijn nieuwe plaat. "Em is zijn project nu aan het afronden", onthult Dr. Dre tegenover Power 106 FM.

Dre kan het weten, want hij is behalve een goede vriend van de rapper ook de producer van z'n achtste studioalbum. De muzikale sessies met Eminem hebben hem de nodige inspiratie gegeven. "Ik heb helemaal zin gekregen om zelf weer de studio in te duiken", zegt de 48-jarige hiphoplegende.

Het is niet helemaal duidelijk of dit betekent dat Dre weer aan de langverwachte opvolger van zijn tweede soloplaat 2001 gaat werken. "Ik geniet nu eigenlijk vooral van het leven", vertelt hij. "Ik vind het heel erg leuk om creatief bezig te zijn en nieuwe, andere dingen te proberen, ik wil actief blijven."

Toch lijkt het onvermijdelijk dat Dre weer aan zijn eigen beats en rhymes gaat sleutelen. "Zoals jullie weten zit ik al bijna dertig jaar in de muziekwereld. Ik vind het best moeilijk mezelf op te laden om me er weer in te storten, maar de muziek is mijn eerste liefde en ik zal het zo lang mogelijk blijven proberen."