Zangeres Dionne Warwick zag zich genoodzaakt een faillissement aan te vragen omdat ze de Amerikaanse belastingdienst nog bijna een miljoen euro schuldig was.

Dat meldt muziekblad Rolling Stone.

De geldproblemen van de inmiddels 72-jarige zangeres stammen uit de jaren negentig. Volgens Warwicks advocaat Daniel Stolz zijn de financiële perikelen te wijten aan haar vorige manager. "Voor ze het wist, had ze een enorme belastingschuld", aldus Stolz.

Stolz zegt dat Warwick inmiddels al meer heeft afgelost dan haar daadwerkelijke schuld bij de belastingdienst bedroeg, maar stegen de kosten de pan uit vanwege boetes en rente over het bedrag. "We zagen geen andere uitweg dan een faillissement aan te vragen, zodat we hier eindelijk een streep onder konden zetten."

De advocaat stelt dat Warwick niet goed op de hoogte was van hoe haar voormalige management haar fortuin beheerde. Dionne Warwick zit al meer dan vijftig jaar in de muziekindustrie en had hits met Heartbreaker, Walk On By, I Say A Little Prayer, I’ll Never Fall In Love Again, Alfie en Do You Know The Way To San Jose.