Jeroen van der Boom heeft meer bereikt dan hij ooit had durven dromen.  

"Ik had makkelijk een one hit wonder kunnen zijn", zegt hij maandag in het AD.

Toch besefte de 40-jarige zanger, die 5 jaar geleden doorbrak met het nummer Jij bent zo, onlangs dat hij door de snelheid waarmee hij succesvol werd zichzelf een beetje is kwijtgeraakt.

"Onbewust wilde ik jarenlang de man blijven die mensen in korte tijd hadden leren kennen. En paste vervolgens alles wat ik deed op die gedachte aan", legt hij uit. "Ik stond er helemaal niet meer bij stil wie ik eigenlijk wilde zijn, had mijn piano aan de kant gegooid en zong eigenlijk alleen nog maar liedjes die in lijn lagen met mijn eerste hit."

Ideaalbeeld

Nu wil de zanger dat anders aanpakken. "Ik keer terug naar mijn basis of ideaalbeeld: muziek maken waar ik volledig achter sta. Ik zal geen albums meer uitbrengen vol nummers die omwille van de commercie aan een bepaalde verwachtingspatroon moeten voldoen."

Een nieuwe koers wil hij het niet noemen. "Liever noem ik het een eerlijkere richting waarbij ik me lekker voel."

Album

Het zijn hectische tijden voor Van der Boom. Naast de voorbereiding van de Toppers-concerten en de presentatie van het nieuwe programma Bloed, Zweet en Tranen is de zanger ook bezig aan een nieuw album.

Het album dat in oktober uitkomt staat vol liedjes die bij de 'herboren' Van der Boom passen. ''Ik ben geen man voor ingewikkelde poëzie, maar meer het type 'doe maar gewoon, met je poten in de klei.'''