Het lijkt erop dat voormalig Oasis-lid Noel Gallagher de strijdbijl met de rivaliserende band Blur heeft begraven, nadat leden van de britpopbands zaterdagavond samen optraden.

Dat meldt BBC.

Gallagher vergezelde zanger Damon Albarn en gitarist Graham Coxon tijdens een benefietconcert voor de Teenage Cancer Trust in de Royal Albert Hall in Londen. Daar vertolkten Gallagher, Albarn en Coxon het Blur-nummer Tender, met Paul Weller op drums.

Midden jaren negentig waren Blur en Oasis de twee populairste bands op Britse bodem en de strijd manifesteerde zich met name in de hitlijsten, toen Blurs single Country House het nummer Roll With It van de broers Gallagher van de eerste plek wist te houden in de nationale Top 40.

Noel Gallagher zei destijds in een interview dat hij hoopte dat de leden van Blur "aids krijgen en sterven". De vete uit de jaren negentig lijkt inmiddels verleden tijd. Eerder dit jaar zaten Gallagher en Albarn ook al aan dezelfde tafel tijdens de Brit Awards. Noel Gallagher heeft het echter nog niet bijgelegd met zijn broer Liam.


Blur, Noel Gallagher & Paul Weller - Tender (Live, 2013)