Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Anouk

Anouk presenteert Songfestival-lied Birds

Maandagmorgen heeft Anouk haar songfestivalnummer Birds gepresenteerd. Anouk is er zeker van dat het Eurovisie Songfestival hartstikke leuk wordt.
Door Novum/NU.nl

"Ik zie het echt als een vakantie van twee weken", vertelt de zangeres bij de presentatie van haar Songfestivalnummer Birds. "Ik denk dat ik vreselijk veel lol ga hebben en dit iets is wat ik nooit ga vergeten."

Het idee mee te doen aan het liedjesfestijn kreeg Anouk toen ze de ballad Birds aan het mixen was. "Ik dacht: dit zou een mooie song zijn voor het Songfestival, weer eens heel wat anders."

Dat plan leverde Anouk aardig wat commentaar op, ook van mensen om haar heen. "De meesten vinden het een stom festival, een clownsfestival. Veel mensen zeiden: dat moet je niet doen. Toen dacht ik: ik moet het doen."

Beluister hieronder het Songfestivalnummer van Anouk:

Leuk

Anouk, die vertelde dat ze al een jaar of zes, zeven mee wil doen aan het Songfestival, stort zich helemaal op het liedjesfestijn. Dat ze Nederland mag vertegenwoordigen, vindt ze 'hartstikke leuk'. "Ik zit daar met vlag en al, ik ga zwaaien ook. The whole shebang, anders moet je het niet doen."

Alle feestjes en bijeenkomsten voorafgaand aan het Songfestival zijn echter niet aan Anouk besteed. "Ik doe de persconferenties wel, maar ga niet naar de feestjes. Dat doe ik hier ook niet." Ook tijdens Eurovision In Concert is Anouk afwezig. "Ik vind het Songfestival te gek, maar aan al die poeha en pr vooraf doe ik niet mee. Daar zie ik het nut niet van in."

Act

Over haar act in Malmö heeft Anouk een beetje nagedacht. "Ik heb wel wat dingetjes gekocht, maar weet het nog niet zeker. In ieder geval geen jurk of rok, ik doe iets aan waarin ik mezelf prettig voel." Op het podium krijgt de Haagse bijval van achtergrondzangeressen. "Maar er komen geen muzikanten die daar voor Jan Lul een kunstje staan te doen. Dat vind ik altijd zo'n raar gezicht, zo'n zigeunerbandje."

Hoewel Anouk al jaren rond loopt met het idee mee te doen aan het Eurovisie Songfestival, komt ze thuis op de bank niet door de uitzending heen. "Ik kijk meestal achteraf een beetje de hoogtepunten. Niet de hele show, dat is me te veel en houd ik niet vol."

Halve finale

Op 14 mei zal Anouk het nummer, in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, zingen. Ze neemt het in de halve finale op tegen Denemarken, België, Rusland, Ierland en Oekraïne.

Op 16 mei is de tweede halve finale met Israël, Griekenland, Finland, Noorwegen, Roemenië en Zwitserland. De finale van het songfesitval is op 18 mei in Malmö.

Anouk presenteert Songfestivalnummer Birds

Lees meer over:
Anouk

Aanbevolen artikelen