De in de jaren negentig populaire rapper Ricardo Da Force is overleden. Hij was te horen op hits van de dance-acts N-Trance en The KLF.

N-Trance meldt het overlijden van de rapper.

"Hij was een belangrijk onderdeel van deze band en van grote inspiratie voor ons om muziek te maken sinds hij met The KLF werkzaam was", schrijft N-Trance op zijn Facebook-pagina. N-Trance bestaat uit de producers Kevin O’Toole en Dale Longworth.

Ricardo Da Force heette eigenlijk Jervis Ricardo Alfonso Lyte en scoorde in 1991 een drietal hits met de Britse danceformatie The KLF, te weten 3 A.M. Eternal, Last Train To Trancentral en Justified And Ancient (met Tammy Wynette als vocalist). Ook was hij te horen op singles van Greed, Adamski, England Supporters Band en Clubzone.

In 1995 werkte Ricardo Da Force voor het eerst samen met N-Trance, op de Bee Gees-cover Stayin’ Alive van het album Electronic Pleasure. Daarna volgden nog covers van de discoklassiekers D.I.S.C.O. (origineel van Ottowan) en Da Ya Think I’m Sexy? (origineel van Rod Stewart). Why was zijn enige solohit in 1996.


The KLF - 3 A.M. Eternal (Live At The S.S.L.) (1991)