Op 75-jarige leeftijd is orkestleider en componist Henk Westrus overleden. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag in het ziekenhuis van Hilversum, maakte zijn familie woensdag bekend.

Op de accordeon begon Henk Westrus zijn carrière op 14-jarige leeftijd als begeleider van de toen zeer populaire zanger en conferencier Lou Bandy. Hij componeerde voor vele televisieprogramma's de openingstunes, onder meer voor Sonja Barend.

Met televisieregisseur en tekstschrijver Jack Gadellaa stond Westrus aan de wieg van de succesvolle serie Kinderen voor kinderen.

Westrus werkte mee aan talrijke musicals, waaronder Met man en muis van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Ook droeg hij achter de schermen bij aan het succes van Farce Majeure, 't Schaep met de 5 pooten en de Rudi Carell Show.

Orkestleider

Hij was jarenlang orkestleider bij tv-shows van Willem Ruis en Sonja Barend en in het theater bij Toon Hermans en de One Womanshow van Jasperina de Jong. Voor het befaamde politieke radiocafé In de rooie haan van de VARA componeerde hij vele honderden liedjes. Ook begeleide hij internationale sterren als Josephine Baker, Al Jarreau en Tina Turner.

In 2007 werd Westrus benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nasau. Westrus woonde de laatste jaren op Kreta. De crematie vindt plaats in besloten familiekring.