Billie Joe Armstrong had geen flauw idee waar hij mee bezig was voor hij zich in september liet opnemen in een afkickkliniek.

"Soms werd ik wakker op een bank in een vreemd huis en kon ik me niet herinneren hoe ik daar was gekomen", vertelt de Green Day-zanger.

"Het was één grote black-out", zegt Armstrong, die werd behandeld voor alcohol- en drugsproblemen, tegen muziekblad Rolling Stone.

Na een optreden bij een festival in Las Vegas, waar de zanger op het podium stond te schelden en zijn gitaar op de grond smeet, besloot hij hulp te zoeken.

"Ik weet daar bijna niks meer van. De volgende morgen vroeg ik mijn vrouw Adrienne: hoe erg was het? Ze zei: erg." Armstrong pleegde een telefoontje naar zijn manager, die hem onmiddellijk naar een afkickkliniek stuurde.

Stuk beter

Door de problemen van de 41-jarige Armstrong zag Green Day zich genoodzaakt een flink aantal optredens af te zeggen. De zanger voelt zich inmiddels weer een stuk beter en de band gaat in maart weer toeren. Green Day is ook op Pinkpop van de partij.