De deelname van zangeres Anouk aan het Eurovisie Songfestival in 2013 is niet in gevaar. Dat meldt de organisatie van het festival aan NU.nl.

Dinsdag werd bekend dat het nummer Birds van Anouk al in 2011 op de radio te horen was in een uitzending van Giel Beelen op 3FM.

In de regels (artikel 1.2.1) van het Eurovisie Songfestival valt te lezen dat deelnemende nummers officieel niet voor 1 september 2012 naar buiten mogen worden worden gebracht.

Een woordvoerster van de organisatie laat aan NU.nl weten dat zij op de hoogte zijn dat het nummer Birds in 2011 al op de radio is geweest, maar dat er geen sprake is van een voordeel ten opzichte van de andere deelnemers aan het songfestival.

"Daarmee valt het uitzenden van het fragment op de radio binnen de reglementen van het Songfestival en is de deelname van Anouk niet in gevaar"

Tros

De Tros laat via een woordvoerster weten dat zij op de hoogte waren dat een fragment van Birds op de radio was geweest. "Anouk en haar management hebben tijdens gesprekken over deelname aan het songfestival aan ons laten weten dat het nummer op 3FM is uitgezonden. Wij hebben het reglement erop nageslagen en wisten dat er geen probleem was."