AMSTERDAM - Zanger David Bowie wil niet dat een foto van hem wordt gebruikt voor de heruitgave van de single The Last Of The Famous International Playboys van Morrissey.

Dat meldt website True To You.

Het zou gaan om een foto die Linder Sterling in 1992 maakte in New York. Op de foto is Bowie samen met Morrissey te zien. De vriendschap tussen de twee muzikanten zou in latere jaren zijn bekoeld, nadat Morrissey zich kritisch uitliet over David Bowie.

De heruitgave van The Last Of The Famous International Playboys verschijnt begin april op cd en vinyl, tegelijkertijd met een heruitgave van het album Kill Uncle uit 1991. De originele single van The Last Of The Famous International Playboys verscheen in januari 1989 en bevatte een jeugdfoto van Morrissey op de hoes.

Het is overigens niet de eerste keer dat Morrissey is teruggeroepen voor het gebruik van foto’s op platenhoezen. Zo zag acteur Terence Stamp in 1984 af van het gebruik van zijn foto op de hoes van de single What Difference Does It Make?, van Morrissey’s band The Smiths.