LOS ANGELES - Het Nederlandse Metropole Orkest kijkt gespannen uit naar zondagnacht (Nederlandse tijd), wanneer de Amerikaanse Grammy Awards worden uitgereikt. 

Het orkest is twee keer genomineerd voor een Grammy voor de cd die het samen maakte met de vermaarde artiest Al Jarreau.

De prijzen worden gezien als de belangrijkste in de muziekindustrie, vergelijkbaar met de Oscars in de filmindustrie. ''We kijken met heel veel spanning uit naar de uitreiking, al zijn we zelf niet in Los Angeles'', aldus hoornist Pieter Hunfield. Hij volgt de uitreiking via de televisie.

Bezuinigingen

Voor het orkest, dat dreigde te verdwijnen door bezuinigingen van het Nederlandse kabinet, zijn het de 13e en14e nominatie. Het muziekgezelschap won er twee keer een. Hunfield: ''Zo veel is al een flinke prestatie en het zou mooi zijn als we daar nog twee awards aan toe zouden kunnen voegen.''

Er valt in totaal in 81 categorieën wat te winnen bij de uitreiking, die voor de 55e keer wordt gehouden. Zo kunnen artiesten awards winnen voor de plaat van het jaar en het album van het jaar.