AMSTERDAM - Queens Of The Stone Age heeft een groot aantal artiesten weten te strikken voor het nieuwe album, waaronder Elton John.

De zanger onthulde in de talkshow Chelsea Lately, die deze week wordt gepresenteerd door Dave Grohl, dat hij met de Queens de studio is ingedoken.

"Onlangs hebben Elton en ik samen iets opgenomen, iets wat mensen niet verwachten van ons tweeën", zei Grohl, die op de nieuwe plaat van Queens of the Stone Age de drumpartijen verzorgt. "Ik ben te horen op het nieuwe album van Queens of the Stone Age", onthulde John. "Hoe vet is dat?", vroeg Grohl aan het publiek.

John moest wel even schakelen toen hij met de rockers aan de slag ging. "Ik kwam net uit de studio met Engelbert Humperdinck, die me in een hele lieve brief om een duet had gevraagd. Dat kon ik niet weigeren. Dus ik ging van Engelbert naar de Queens of the Stone Age, dat was nogal een mindfuck."

Fantastisch

Het eindresultaat mag er volgens John en Grohl wezen. "Na drie uur hadden we een fantastisch nummer", zei John. Wanneer het nieuwe album van Queens of the Stone Age verschijnt, is nog niet bekend. Het schijfje moet in ieder geval dit jaar in de winkels liggen. Eerder liet onder meer Scissor Sisters-frontman Jake Shears weten dat hij op de plaat te horen is.