AMSTERDAM - Gloria Estefan wil haar levensverhaal delen met Broadwaypubliek. De 55-jarige zangeres werkt met haar echtgenoot aan een musical over hun leven.

De show staat echter nog in de kinderschoenen.

Estefan en haar echtgenoot Emilio hebben een producent gevonden voor hun musical, maar een regisseur, schrijver en creatief team ontbreken nog.

Toch kunnen de twee niet wachten tot hun musical op de planken staat. "We zijn erg enthousiast dat we ons verhaal kunnen delen", laten de echtelieden weten.

Volgens de Estefans is hun levensverhaal gebaseerd op 'hoop, vastberadenheid en de overtuiging dat met hard werken dromen uit kunnen komen'.

Cuba

Estefan en Emilio kwamen beiden ter wereld in Cuba. Op 14-jarige leeftijd ontvluchtte Emilio het land. In Miami, waar Gloria opgroeide, vormde hij een band die Gloria aantrok als zangeres.

Die band groeide uit tot de Miami Sound Machine en scoorde wereldhits als Conga en Dr Beat. In 1990 raakte Estefan zwaargewond bij een ongeluk met de tourbus. De zangeres brak haar rug en had een jaar nodig om te herstellen.

Nederlander

"Ik ben verheugd samen te werken met Gloria en Emilio en hun bijzondere verhaal tot wasdom te zien komen op Broadway", zegt Jimmy Nederlander, die als producent betrokken is bij de musical. Zijn bedrijf produceerde eerder de show van Siegfried & Roy in Las Vegas.

"Het verhaal van de Estefans is boeiend. Het gaat over hoe ze gedreven door talent en passie van relatieve onbekendheid uitgroeiden tot een wereldwijde sensatie."