AMSTERDAM - De tweede editie van Evers Reikt Uit vindt vrijdag in de HMH in Amsterdam plaats. Een awardshow, maar dan anders. "Het is eigenlijk een uit de hand gelopen grap", vertelt de radio-dj aan NU.nl.

"We hadden het over awardshows in het algemeen en hoe de artiesten die de prijzen winnen altijd 'toevallig' optreden tijdens die dingen", zegt Evers.

"Toen dachten we: wat als we zelf iets organiseren en gewoon ter plekke verzinnen wat de artiesten gewonnen hebben?"

Vervolgens besloot het radiostation het direct groot aan te pakken, al had dat vooral te maken met het 12,5-jarig jubileum van zijn populaire radioshow. "We moesten dat jubileum ook weer op de een of andere manier onder de aandacht brengen en de ideeën raakten een beetje op", lacht Evers.

Ludiek

En dus volgde een awardshow met prijzen als Gouden Poliep, de Zachte G Award en de Gouden Stofkap. Optredens waren er toen van onder meer Gers Pardoel, George Baker, Gerard Joling en Frans Duijts. Ook dit jaar heeft de show een ludiek rijtje prijzen verzonnen.

"Dit jaar hebben we bijvoorbeeld de Golden Glove voor Jan Smit, omdat hij in een boksfilm speelde", licht de dj toe. "Jan Keizer en Anny Schilder krijgen de BZN: Bokaal Zonder Naam. En zo hebben we er nog wel een paar. Het draait natuurlijk ook niet om de prijzen. Het is gewoon veel comedy aangevuld met shows van de artiesten."

Concerten

Optredens zijn er dit jaar verder van onder meer Marco Borsato, Gers Pardoel en VanVelzen. "Het zijn vooral vrienden van de show die langskomen", aldus Evers, die zelf normaliter weinig tijd heeft om concerten te bezoeken.

"Ik begin elke dag ontzettend vroeg met mijn show natuurlijk, dus dan heb ik 's avonds absoluut geen put meer om nog een show te bezoeken. Wat dat betreft is deze avond wel een mooie inhaalrace." Evers merkt ook dat het steeds belangrijker wordt voor radiostations om zich te mengen in het Nederlandse livecircuit.

Profileren

Zo is Radio 538 dit jaar nadrukkelijk op meer festivals aanwezig, waaronder het meerdaagse Indian Summer Festival. "Onze luisteraars lopen daar rond en je merkt dat het nodig is om je op dergelijke evenementen te profileren", vindt hij. "Maar dat doen we al jaren, zoals met Koninginnedag bijvoorbeeld."

Eerder was de radiozender betrokken bij festivals als Emporium en sloot het 2012 af met shows van Flo Rida en Loreen. "Maar eerlijk gezegd kijk ik niet eens het meest uit naar de optredens. De hele avond staat in het teken van humor en er komen erg veel filmpjes voorbij die we hebben opgenomen met de 'genomineerde' acts en dat is voor mij het hoogtepunt."