AMSTERDAM - Beyoncé is in april in Amsterdam te vinden. De zangeres kondigde zondag een nieuwe wereldtournee aan en komt in het kader daarvan ook naar Nederland.

Beyoncé verzorgt op maandag 22 april een concert in het Ziggo Dome, maakte concertorganisator Greenhouse Talent maandagochtend bekend.

De voorverkoop voor de show start vrijdagochtend. Beyoncé gaf vier jaar geleden voor het laatst een concert in Nederland.

Beyoncé trapt haar wereldtournee af in Europa, het eerste concert vindt op 15 april plaats in de Servische hoofdstad Belgrado.

Amsterdam is de vierde stad die Beyoncé aandoet. Vanaf juni trekt de zangeres door de Verenigde Staten en Canada.

Jay-Z

Geruchten dat Beyoncé, die vorig jaar januari van haar eerste kind beviel, weer gaat toeren doken vrijdag op. Een Britse ticketsite plaatste al een poster van de Mrs. Carter World Tour, zoals Beyoncé haar nieuw toer noemt.

De naam van de tournee is een verwijzing naar Beyoncés echtgenoot Jay-Z, die werd geboren als Shawn Carter.

Aan het eind van haar optreden tijdens de Super Bowl, afgelopen nacht, maakte Beyoncé haar toerplannen wereldkundig. Voor aanvang van de show, waarin de zangeres voor het eerst sinds jaren weer met Destiny's Child optrad, hintte Beyoncé al op groot nieuws.