AMSTERDAM - Zeventien jaar lang hebben ze elkaar doodgezwegen. Henk Temming en Henk Westbroek, samen Het Goede Doel, gingen begin jaren negentig met ruzie uit elkaar.

Temming: "Westbroek weet waarom ik zo kwaad was. Dat is voor mij voldoende", aldus de zanger in De Telegraaf van maandag.

"Henk en ik waren gewoon heel verschillend. Nu nóg trouwens. Ik houd van doorgaan. Henk is een fantastische harde werker, maar houdt ook heel erg van rust en vakantie. Hij is veel beter in het ontspannen en niks doen. In mijn hoofd blijf ik altijd aan het werk", zegt Temming over de andere Henk.

Hij vervolgt zijn lichte klaagzang. "Destijds vond ik dat Henk steeds lakser werd. Hij kwam afspraken niet na en ik kreeg steeds meer het idee dat hij er een geheime agenda op na hield."

Nooit uitgepraat

"Wanneer je zo intensief samenwerkt, moet je elkaar kunnen vertrouwen. En dat was toen weg. Daarom heb ik in 1991 de stekker eruit getrokken."

Over de ruzie is nooit meer gesproken, maar de twee treden wel gewoon weer samen op. "Het is bijgelegd, maar nooit uitgepraat. Maar we hebben aan één woord genoeg om elkaar te begrijpen."

"Dat was toen al en nu nog steeds. Het verleden naar boven halen hoeft van ons allebei niet. We gaan gewoon verder met waar we gebleven waren", zegt Temming tegen de krant.