AMSTERDAM - Destiny's Child heeft zondag een optreden gegeven tijdens de Super Bowl.

In aanloop naar de American football-kampioenswedstrijd werd al gefluisterd dat het trio in de pauzeshow sinds lange tijd weer een optreden zou geven. Beyoncé, de frontrouw van de R&B-groep, trad inderdaad op met haar vriendinnen.

Eind vorig jaar werd bekend dat Beyoncé in de pauze van de Super Bowl een optreden zou geven. Toen vorige maand Destiny's Child een nieuw nummer uitbracht, het eerste in acht jaar tijd, gingen al snel geruchten dat Michelle Williams en Kelly Rowland haar zouden vergezellen op het podium.

Beyoncé

Beyoncé begon haar optreden solo, maar na drie nummers sloten Rowland en Williams aan op het podium voor een medley van hits van Destiny's Child. Beyoncé sloot het optreden weer solo af.

Voorafgaand aan de wedstrijd zong Alicia Keys het Amerikaanse volkslied. De zangeres kreeg op Twitter vooral kritiek op het lage tempo van haar vertolking. Jennifer Hudson had even voor Keys optreden samen met een kinderkoor van de Sandy Hook basisschool, waar half december een schutter huishield, America The Brave gezongen.

Bekijk het optreden van Beyoncé en Destiny's Child: