AMSTERDAM - Een toekomstige tournee van Billy Joel lijkt definitief uitgesloten, omdat de zanger zichzelf te oud vindt om nog een reeks optredens te ondernemen.

Dat zegt hij in het muziekblad Rolling Stone.

"Iedereen vraag me waarom ik niet meer wil optreden", aldus de zanger. "Eerlijk gezegd, ik ben niet meer zo goed als ik vroeger was. Ik ben niet meer zo atletisch als ik ooit was. Ik spring niet meer van mijn piano af, wat mijn heupen ook geen goed gedaan heeft."

Joel is enkele jaren geleden aan zijn heupen geopereerd. "Op een gegeven moment kon ik zelfs niet meer lopen en dacht ik: 'Oké, dit was het dan. Ik ben hier te oud voor.'" Inmiddels is Joel weer op de been, maar hij zegt dat zijn stem niet meer zo goed is als voorheen.

"Mijn stem is veranderd", concludeert hij. "Het is veel lager geworden." Desondanks geeft Billy Joel in april een eenmalig concert tijdens het New Orleans Jazz & Heritage Festival in Lousiana. In juli 2008 gaf Billy Joel twee afscheidsoptredens in het inmiddels gesloopte Shea Stadium, waarvan in 2011 een dubbel-cd verscheen.