AMSTERDAM - De laatste eigen show van The Script op Nederlandse bodem vond nog plaats in het kleine Paradiso, maar ook in een zaal die tien keer zo groot is, redt de Ierse band zich prima. Dat blijkt wel in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Zanger O'Donoghue spreekt tijdens het optreden dan ook meerdere malen zijn verbazing uit over de groei van de band alhier. Hij lijkt oprecht dolgelukkig en afgaande op de show heeft hij – op het soms wat tegenvallende geluid na – dan ook weinig redenen om te klagen.

Al tijdens het eerste liedje (Good Ol’ Days) blijkt namelijk al dat The Script vanavond niets fout kan doen. De uitverkochte Ziggo Dome schreeuwt alle teksten moeiteloos mee en nummers als Breakeven en We Cry worden met een enorm applaus onthaald. Als The Script huilt, huilt de Ziggo Dome mee.

Minpuntje

Sinds de release van laatstgenoemde is de band dan ook verantwoordelijk geweest voor een groot aantal hits en het merendeel daarvan passeert vanavond de revue. Een minpuntje is wel dat de show met minder dan vijftien nummers op de setlist een beetje aan de korte kant is.

Aan de andere kant zorgt dat ervoor dat er vanavond maar erg weinig momenten zijn waarop de show inzakt. Zelfs na The Man Who Can’t Be Moved, dat redelijk vroeg voorbij komt en misschien wel de grootste hit van de groep is, blijft de show gemakkelijk overeind staan.

Buskruit

In tegenstelling tot de laatste show in Amsterdam ligt de focus ook iets meer op de hiphopkant van The Script, waardoor alles net iets vlotter oogt. Maar vooral blijft The Script een band waarbij de meisjes zo hard mogelijk gillen en je het buskruit niet uitgevonden hoeft te hebben om alle teksten te kunnen meezingen.

Dat zanger O'Donoghue na al die jaren nog altijd elk moment in tranen lijkt te kunnen uitbarsten, zorgt er misschien voor dat ze nog net een stukje harder meeschreeuwen. Het is jammer dat The Script zich aan de van begin tot eind geregisseerde show houdt en er geen milimeter van afwijkt.

Overtuigend

Dit zelfs ondanks de lofzang over het Nederlandse publiek en de uitgesproken verbazing over de grootte van de zaal. Het applaus na afsluiter Hall Of Fame spreekt namelijk boekdelen en zal niet vaak overtuigender geweest zijn.

Maar daar heeft The Script verder geen boodschap aan: wie meer van de band wil, komt over een paar maanden maar langs in Landgraaf. De laatste keer speelde de band daar nog op het kleine podium, maar afgaande op de show in de Ziggo Dome kan de groep zich bijna opmaken voor een positie als headliner.