Green Day bekritiseerd om kaartverkoop

AMSTERDAM - De Amerikaanse punkrockband Green Day kreeg de nodige kritiek over zich heen nadat de band een wijziging in de kaartverkoop wilde doorvoeren voor een verplaatst concert.

Dat meldt de krant New York Post.

Omdat frontman Billie Joe Armstrong in een afkickkliniek zit, zijn de concerten die Green Day in januari en februari zou geven geschrapt. Het concert dat in Barclays Center in Brooklyn zou plaatsvinden, is verplaatst naar 7 april, maar fans zouden pas op de dag zelf hun kaartjes kunnen afhalen.

Fans vreesden dat ze daardoor misschien een goede plek zouden mislopen, terwijl anderen stelden dat ze hierdoor in het geval van onvoorziene omstandigheden hun kaartjes niet meer kwijt zouden kunnen aan derden. Dit omdat de kaarten op naam geregistreerd zouden worden.

"Geen enkele fan zou het risico mogen lopen geld te verliezen wanneer de plannen gewijzigd worden door verplichtingen met werk of familie", stelt Chris Grimm van consumentenmeldpunt Fan Freedom Project. Een woordvoerder van Green Day laat weten dat het plan om concertkaarten op naam te registreren inmiddels is teruggedraaid.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie